Стаття в газеті “Високий замок” 18.11.2000 року “Прокляття душі померлої людини”

Мій співрозмовник – Микола Володимирович Вишинський – дійсний член Київської Академії наук нетрадиційної медицини, доктор народної медицини, член Міжнародної асоціації народних зцілителів, народний зцілитель міжнародної категорії, магістр біомагнітології та психотроніки, бакалавр магічних мистецтв.

–          У чому, пане магістре, ви вбачаєте причини захворювань людини?

–         Існує жива сила природи, без якої людина не змогла б прожити жодної хвилини. Одні люди здатні отримувати її від природи, інші – так звані енергетичні вампіри – тільки від інших людей. Ця сила живить організм людини. Якщо вона збалансована, врівноважена, то людина почуває себе здоровою. Окрім того, людині від народження дана певна частота, кожній індивідуальна, так як і відбиток пальця, яка пов’язана з протіканням живої сили природи в організмі. Якщо змінити цю частоту, то баланс живої сили природи в організмі людини порушується і вона починає хворіти. Таке порушення може статися як через вплив інших людей, що завдають порчу, так і без нього. Наприклад, існує порча природи. Найбільше їй підвладні діти і домашні тварини, скажімо, собаки. Природа ніби мстить людям, намагаючись зупинити своє нищення, руйнування, у цьому разі медикаменти не допомагають.

–         Тобто порча людини може виникнути без втручання іншої людини?

–         Так. Наприклад, коли гине людина, призначений термін перебування якої на землі ще не закінчився, її душа до закінчення відведеного терміну не може потрапити до коридору померлих, а перебуває на землі серед живих людей. Вона може намагатися заволодіти фізичним тілом живої людини, особливо якщо людина фізично й морально ослаблена. Така людина стає ніби сама не своя, в неї змінюється характер, поведінка.

–         А що таке коридор померлих?

–         Це місце, куди потрапляє душа після фізичної смерті, але там вона перебуває тільки певний час для того, щоб очиститись. Це щось на зразок чистилища.

Отже, порча – певна сила, що викликає енергетичний дисбаланс в нашому організмі.

–         Тож захворювання ви пояснюєте енергетичним дисбалансом? Чи означає це, що причина кожного захворювання полягає у порчі?

–         Якщо причиною дисбалансу є не порча, то організм людини як саморегулююча система здатен відновлюватися самостійно, якщо ж відновлення не настає, то це вказує на наявність порчі. В такому випадку, якщо порчу не знімати, лікування буде малоефективним. Хвороба або почне мігрувати по фізичному тілу з органу на орган, або за дуже короткий період часу відновлюватиметься. Тому доцільно зняти порчу, а потім, якщо хвороба не пройде, починати її лікувати.

–         Якщо людина зламала руку чи у неї розболівся зуб… Чи у таких проявах також слід шукати першопричину в порчі?

–         Зуби у людини протягом життя у будь-якому випадку будуть боліти. Порча ж супроводжується певними симптомами.

–         Що це за симптоми?

–         Кожен вид порчі має свої симптоми. В основному це безпричинний страх, тривога, людина губить орієнтир в житті. Наприклад, при порчі, завданій за допомогою мертвої землі, яка, доречі, є дуже поширеною в Західній Україні, в людини можуть виникати певні захворювання. Тоді лікарі не можуть поставити діагноз, починають боліти ноги, поперек, можуть розпочатися варикозне розширення вен, анемія, тахікардія та інші хвороби, що зьявляються раптово і безпідставно. Людина постійно відчуває тривогу, в неї загострюється відчуття неприємних запахів у будинку.

Порча впливає на духовний світ людини, її взаємини з суспільством, яке знову – таки з незрозумілих причин починає відштовхувати її від себе. Це відбувається тому, що на людині висить прокляття душі померлої людини, з могили якої взята земля. Тобто за яку б справу не бралася людина, в неї нічого не виходить, не щастить в особистому житті.

–         Чи можуть у таких випадках допомогти біоенергетики, екстрасенси?

–         Ні. Якщо людина з порчею звертається до екстрасенса і він наповнює її енергією чи забирає негативну, чи умовно перерозподіляє або спалює її, то це до нічого хорошого не призведе. Така практика є цілительською, а допомогти може тільки окультист, екзорцист.

Якщо, наприклад, фото живої людини кладуть у труну до померлої, то тут щоб урятувати її життя, необхідно мати певний рівень окультних знань і працювати зовсім в іншому напрямку, і ніяка біоенергетика, екстрасенсорика чи радіестезія не зможуть допомогти.

–         Побутує думка, що порчу мажна зняти з допомогою ритуалу викатування яйця чи з допомогою вагадла. Як ви до цього ставитесь?

–         Я знаю ці методи. Але це неможливо, оскільки такі матеріали, як віск, яйце можуть зняти порчу лише на одній частоті, яка їм підвладна. Однак необхідно звернути увагу і на якість проведення обряду. Якщо людина прийшла зливати віск, вона мусить знати, що віск повинен вирівнятися приблизно за три сеанси. Якщо ж цього не сталося, слід шукати іншого зцілителя.

–         Чи ефект зняття порчі залежить від часу тривалості порчі?

–         Скатуванням яйця, спалюванням свічки, відмовленням, обкурюванням, зливанням воску володіє багато людей. Деякі з них можуть поліпшити стан людини, що знаходиться під дією порчі. У них, можливо, час звертання відіграє певну роль.

Методи, які я застосовую, належать Ордену екзорцистів Київської Русі. Поза орденом ними ніхто не володіє. В Україні займаються практикою лише кілька людей. В Західній Україні прийом веду тільки я. для мене не має значення, скільки часу людина перебуває під дією порчі, скільки людей «працювало», щоб заподіяти людині зло. Усі негативні впливи я не тільки визначу, але й знешкоджу, а тому ніхто більше не зможе заподіяти зло цій людині.

–         Чи може порча раптово призвести до смерті людини?

–         На весь світ сьогодні реально порчу на смерть може здійснити не більше як сім-десять чоловік, це тоді, коли людина помирає протягом трьох днів. Однак є багато людей, які здатні вкоротити тривалість відведеного життя наполовину.

Деякі люди, керуючись порадами «зцілителів» або вичитавши їх в окультній літературі, йдуть на цвинтар, беруть землю з могили, нашіптують на неї певні слова, навіть приносять додому. Вони намагаються позбавитися порчі, а виходить навпаки. Люди не розуміють, що тим самим вони тривожать душу померлого і викликають обурення потойбічного на себе, іншими словами, накликають на себе і свою сім’ю прокляття.

–         Як ви ставитеся до окультної літератури, у якій даються різні поради?

–         Якщо ви придбали якусь літературу чи довідник з окультних наук, то це не більше, ніж фольклорний довідник. Зрозуміло, що ніхто своїх таємниць, якими він користується, не відкриває, інакше вони втрачають силу для окультиста. І надто багато існує заборон, щоб так просто розкривати свої таємниці, які зберігаються і переходять з роду до роду. Тому література, яка є в даний час у продажу, містить в собі лише крихітне зернятко знань і не надається для практичного використання.

–         А тепер коротенько розкажіть про білу і чорну магію.

–         Взагалі біла і чорна магія – це досить умовний поділ, який використовується в сучасній літературі. Насправді біла магія – це магія смерті, і на сьогодні цими знаннями практично ніхто не володіє. Доцільніше говорити про правильність і неправильність, коли людина використовує свої знання, стаючи на той чи інший бік, на добро чи на шкоду людям. А моя робота скерована на допомогу людям і проводиться праведними методами.

–         Чи обов’язково при знятті порчі очищати житло людини?

–         Так. Якщо генератор порчі неможливо поставити безпосередньо на годину, то його, як правило, ставлять на її житло. Часто люди знаходили у своїх помешканнях різні предмети, що не належали до їхнього побуту, бачили під дверима землю, підлиту воду і т.д. Такі випадки можуть свідчити про те, що нанесли порчу на житло.

У цьому випадку треба звертатися до фахівця-окультиста, який володіє знаннями, щоб розпізнати й зняти будь-який вид порчі з вашого житла, захистити його від можливих порч у майбутньому.

На жаль, багато зцілителів намагаються очистити такими методами, як обкурення з допомогою свічки – коли кожен кут хрестять, читаючи молитву, а потім ходять зі свічкою по діагоналі, «випалюючи» зло, коли посипають сіллю чи маком, у кожен кут кладуть ладан. Усі ці методи широко описані  в різній літературі, і, як ви самі розумієте, не мають сили. З таким же успіхом людина може провести їх сама.

–         Чи можете ви передбачити майбутнє?

–         Я можу передбачити майбутнє людини, провівши певний обряд. Але я не займаюся цим, бо вважаю це недоцільним, адже є методи, які дозволяють змінити майбутнє. Тобто, якщо хтось наворожив вам щось погане, не варто лякатися, бо цьому можна майже завжди зарадити.

–         Мар’ян МАНЧУР голова товариства «Психологічний самозахист».